Network Menu

Styrelsen

Anna Grind, Ordförande

Jag kom till Rom för första gången hösten 2007 och blev sedan kvar. Jag är utbildad dansare vid Balettakademien i Stockholm men har sedan några år tillbaka bytt till kontorsliv på ett företag inom human resources branschen.

Jag kom i kontakt med SWEA när jag aktivt började söka efter andra svenskor i Rom i och med att jag blivit mamma. Jag har varit med i SWEA Rom i totalt två år, inne på det tredje. I styrelsen har jag varit med i ett år som programansvarig och sedan 2017 är jag ordförande vilket jag känner mig otroligt hedrad över. Jag tror starkt på och jobbar efter SWEAs ledord: Världsvid vänskap, Global Kompetens och Lokalt stöd.

Anna-Karin Månsson

Anna-Karin Månsson, Sekreterare och Vice ordförande

Jag har bott utomlands i 18 år, tidigare i Kalifornien men sen 8 år i Rom.

Jag arbetar med ekonomi på en biståndsorganisation och fritiden tillbringar jag bäst med min familj – min italienske sambo och våra två söner.

Detta blir mitt sjätte år i SWEA och jag sitter mitt fjärde år i styrelsen. Styrelsearbetet är intressant och givande och vi har alltid roligt när vi ses. SWEA är ett fantastiskt nätverk både lokalt här i Rom och världen över och jag ser fram emot ett år med trevliga aktiviter och möten med gamla och nya Sweor.

Maria Mellgren

Maria Mellgren, Medlemsansvarig

Jag har bott i Rom sedan sommaren 2013 då jag kom hit som medföljande till min sambo som är direktör på Svenska institutet i Rom. Till yrket är jag bebyggelseantikvarie och har i Sverige på olika sätt arbetat med kulturmiljöfrågor. Det är därför en fantastisk möjlighet att få tillbringa några år i Rom, som har en historia som sträcker sig ända från antiken och framåt och där byggnader från alla tider fortfarande är synliga i stadsbilden.

Som medlemsansvarig i SWEA Rom administrerar jag SWEAs medlemsregister för vår avdelning. Det innebär att jag i början av året aktiverar alla medlemmar som betalat sin medlemsavgift, tar emot ansökningar om medlemskap och registrerar nya medlemmar. Jag svarar också gärna på frågor som på olika sätt rör medlemskap i SWEA Rom.

 

Anna English, Ekonomiansvarig

Jag flyttade till Rom i April 2017 med min amerikanska man och två döttrar pa 6 och 4 år.

Jag har tidigare bott i USA, Angola och Uganda. Jag kommer ursprungligen från Linköping och har sen två år tillbaka ett sommarhus 1 timme söder om Linköping vid sjön Sommen. Det är vår bas eftersom vi flyttar nästan varannat år pga min mans jobb. Vi försöker att åka så ofta vi kan till vårt “happy place”, inte minst för att döttrarna ska få erfarenhet av den svenska kulturen och det svenska språket.

När jag bodde i USA var jag medlem i SWEA, både i Seattle och senare i Washington DCs avdelningar och har underbara minne därifrån. Nu är jag invald i styrelsen i Rom som kassör och tackar för förtroende. Jag är utbildad civilekonom från Handels och jobbar för närvarande på amerikanska ambassaden med event planering.

Alexandra Abrahamsson, Redaktör Colosseum

Jag kom till i Rom i september 2017 och är medföljande till min man som arbetar på Ericsson. Vi bor i Prati och det känns redan som “hemma”.

Jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla Swea Roms medlemstidning Colosseum och se på hur vi kan förnya oss. Att gå med i Swea är det bästa jag gjort. Jag blir inspirerad av att möta alla Sweor. Den erfarenhet som finns i detta nätverk oavsett bakgrund, ålder eller profession är slående.

Jag har många års erfarenhet inom digitalisering, projektledning, försäljning, marknadsföring och ledarskap inom turism och IT.

Agneta Söderström

Agneta Söderström, Programansvarig

När Rom blev ett SWEA chapter 1993 blev jag invald som klubbmästare i styrelsen där Ann-Marie Kjellander var ordförande. Jag minns inte riktigt vad det innebär idag då vi ej har den rollen men jag var med i många år och har även varit vice ordförande .
Då , 1993 , visste åtminstone inte jag att SWEA skulle bli en viktig del av mitt vardagsliv i Rom. Jag fick nya  viktiga vänner som jag aldrig fått om jag enbart fortsatt med mitt italienska liv.
Vår, vi Sweors, gemenskap  är unik -bara  att kunna dela våra  tankar med likasinnade  är viktigare än vi kanske tror? Kontaktnätet är stort och man har glädje av varandras erfarenheter både i familjelivet, affärslivet och privat.
Jag har alltid arbetat inom turism och fortsätter med det – Scandtour-EF-Amicheitalia etc etc. För SWEA försöker jag dra nytta  av min långa erfarenhet inom turism när vi  en liten grupp i styrelsen gör vårt bästa att hitta på program för SWEA.

 

Malin Agn, Informations & Programansvarig

Jag heter Malin Agn och flyttade med min familj till San Giovanniområdet i Rom i början av januari i år. Jag är informationsansvarig i SWEA Roms styrelse och skickar ut information och tar emot dina anmälningar till våra programpunkter. I Sverige bor vi i Birkastan, Stockholm med landställe i Sandviken. Vi är i Rom då min man, som är militär, arbetar med immigrantsituationen på Medelhavet. Vi har tidigare även bott i London pga hans arbete. Själv är jag egentligen projektledare och kommer senast från Friends Arena och Sweden International Horse Show. Innan dess arbetade jag med Äldrekontakts insamlingsgala “Tillsammans mot ensamhet”. Fantastiskt roliga projekt båda två. Att engagera mig i SWEA och andra styrelser här i Rom har gjort att jag fick ett nätverk fyllt av nya vänner från dag 1. Helt underbart och mitt bästa tips till andra “nyanlända”

Josefin Persson, Programansvarig

Att vara med i Swea är det perfekta sättet att knyta nya kontakter samt att hålla liv i svenska traditioner och att dessutom ha mycket roligt tillsammans med fantastiska svenska kvinnor.

För mig är det mycket givande och roligt att få vara med i SWEAs styrelse som en i gruppen utav programansvariga där vi kommer att erbjuda er många spännande och roliga events framöver.

Margaretha Arnesson, Programansvarig

Margaretha Arnesson Ciotti, född i Sundsvall men har p g a min pappas yrke bott i olika svenska städer under min uppväxt fram till 13 års ålder då min slutliga svenska hemstad blev Piteå. Efter universitetsstudier i Uppsala flyttade jag till Rom 1975 på sommaren, 24 år gammal för att pröva på mitt nya italienska liv med min italienske fästman. I oktober samma år började jag som lokalanställd på svenska ambassadens multilaterala enhet (bevakar verksamheten i och har kontakterna med FN organen i Rom, FAO, WFP och IFAD) och gick i pension i december 2016.

 

Suzanne Tollin, Webbansvarig

Jag är webbansvarig för SWEA Rom och kommer hantera vår hemsida.

Jag flyttade från Tyresö till Rom 1 augusti 2017, tillsammans med min man som är militär och stationerad här. Vi har tidigare varit bosatta i London med anledning av hans arbete.

I Sverige har jag jobbat som Logistic coordinator, senast kommer jag från CellMark Metals och tidigare har jag lång erfarenhet av export inom tillverkningsindustrin på Colfax Fluid handling.

Som nykomling i Rom ser jag fram emot att delta i SWEAs aktiviteter och att knyta nya kontakter.