Network Menu

Styrelsen

 

Maria Jacky, Tf Ordförande och redaktör för Colosseum. 

Sommaren 2019 flyttade vi äntligen till Italien! Tillsammans med min sambo Per-Erik renoverar vi ett hus strax norr om Viterbo. Min bakgrund är att jag är Montessorilärare och sedermera rektor på en Montessoriskola jag startade för 15 år sedan. Numera ägs skolan av en större friskolekoncern där jag fortsatt arbetar som projektledare. Lever alltså ett liv som pendlare till Sverige (vilket såhär i pandemitider blivit utbytt till distansarbete). Är också ena halvan av SWEA-podden, missa inte att lyssna på den!

 

Anette Brifalk Björklund, sekreterare

Jag förälskade mig i Italien som tonåring, läste italienska på gymnasiet och har tillbringat många somrar här. Sedan september 2020 bor jag med min familj i Rom och på dagarna studerar jag italienska. För mig som ny är Swea en mötesplats där man kan behålla kontakten med det svenska, men också ett nätverk som erbjuder nya vänskaper och gör att man snabbt känner sig hemma i sitt nya land.


Elin Branchereau Ärlig, Ekonomiansvarig

Jag flyttade till Rom i september 2020. Jag är uppvuxen i Stockholm och tillbringar några sommarveckor på Gotland varje år. Min man är från Frankrike och vi har tre barn (19,17 &15 år). Vi har tidigare bott i Finland, Frankrike och Hongkong, Jag är kulturgeograf och högstadielärare i franska. Nu studerar jag italienska, ett underbart språk! Jag har varit med i SWEA sedan 2010. När man inte bor i Sverige är det trevligt och viktigt att behålla kontakten med det svenska, fortsätta med svenska traditioner och se till att barnen också känner sig hemma i Sverige. SWEA är ett fantastiskt nätverk som gör att man får många nya vänner och snabbt känner sig hemma i sin nya stad. Jag ser fram emot kassörsuppdraget och hoppas träffa många av er på någon av alla intressanta aktiviteter SWEA organiserar.

 

Pia-Marie Nilsson, Medlemsansvarig

Jag kom till Rom 1996 efter 10 år i Tyskland. Jag är operasångerska, ett jobb som gett mig möjligheter att resa och sjunga på många olika ställen i världen och som gjort att jag lätt anpassar mig till nya situationer. Man får ta seden dit man kommer, det är nog mitt motto här i livet.

Jag fick kontakt med Swea för ca 20 års sedan men pga tidsbrist gick jag inte med då. Tack vare en god väns envisa insisterande blev det äntligen av för ca 3 år sedan och det är jag henne evigt tacksam för!!
Nu har jag tagit ytterligare ett steg, att bli medlem i styrelsen. Det känns otroligt spännande att få lite mer insikt i hur det fungerar bakom kulisserna och jag ser mycket fram emot att samarbeta med ”min” styrelse. En grupp fantastiska kvinnor.

 

Sara Palomberi, Programansvarig

Tack vare min kära mor från Värmland och min käre far från Rom föddes jag i Rom. Jag är uppvuxen, studerat och tagit in advokatexamen här. Sedan 2003 är jag verksam på en Internationell advokatfirma i Rom.  Jag brinner för konst, skidåkning, natur och resor. Jag har alltid haft djupa relationer med den svenska kulturen och ser fram emot att fördjupa mitt förhållande med er Sweor i Rom!

 

Eva Cicoletti Malmberg, Programansvarig

Jag är bosatt i Rom sen avlägsna 1993 då jag kom hit som nygift med min italienske man Giulio. Vi har tre nu vuxna barn varav två flyttat till min hemstad Stockholm för studier och den tredje är också på väg dit. Jag är sjuksköterska med anestesi och intensivvård som specialitet och har sen jag kom hit jobbat på kliniken Rome American Hospitals Recovery Room.
För några år sen när barnen blivit lite större tog jag tag i mitt sen länge slumrande konstintresse och läste in en fil.kand. i konstvetenskap. Det faktum att jag är auktoriserad Romguide ska förhoppningsvis göra att jag personligen kan bidra till vissa av våra programpunkter. Jag ser fram emot att arbeta med Sweas nya styrelse och ska tillsammans med Sara göra mitt bästa för att komma upp med spännande och intressanta aktiviteter för alla er härliga Sweor!