Network Menu

Styrelsen

Anna Grind, Ordförande

Jag kom till Rom för första gången hösten 2007 och blev sedan kvar. Jag är utbildad dansare vid Balettakademien i Stockholm men har sedan några år tillbaka bytt till kontorsliv på ett företag inom human resources branschen.

Jag kom i kontakt med SWEA när jag aktivt började söka efter andra svenskor i Rom i och med att jag blivit mamma. Jag har varit med i SWEA Rom i totalt två år, inne på det tredje. I styrelsen har jag varit med i ett år som programansvarig och sedan 2017 är jag ordförande vilket jag känner mig otroligt hedrad över. Jag tror starkt på och jobbar efter SWEAs ledord: Världsvid vänskap, Global Kompetens och Lokalt stöd.

Anna English, Ekonomiansvarig

Jag flyttade till Rom i April 2017 med min amerikanska man och två döttrar på 7 och 5 år.

Jag har tidigare bott i USA, Angola och Uganda. Jag kommer ursprungligen från Linköping och har sen tre år tillbaka ett sommarhus en timme söder om Linköping vid sjön Sommen. Det är vår bas eftersom vi flyttar nästan vartannat år pga min mans jobb. Vi försöker att åka så ofta vi kan till vårt “happy place”, inte minst för att döttrarna ska få erfarenhet av den svenska kulturen och det svenska språket.

När jag bodde i USA var jag medlem i SWEA, både i Seattle och senare i Washington DCs avdelningar och har underbara minne därifrån. Nu är jag invald i styrelsen i Rom som kassör och tackar för förtroende. Jag är utbildad civilekonom från Handels och jobbar för närvarande på amerikanska ambassaden med event planering.

Alexandra Abrahamsson, Webbredaktör och Redaktör Colosseum

Jag kom till i Rom i september 2017 och är medföljande till min man som arbetar på Ericsson. Vi bor i Prati med närheten till marknaden Trionfale med allt gott.

Jag ser mycket fram emot att fortsätta få vara med och utveckla Swea Roms medlemstidning Colosseum och se på hur vi kan förnya oss. Att gå med i Swea är det bästa jag gjort. Jag blir inspirerad av att möta alla Sweor. Den erfarenhet som finns i detta nätverk oavsett bakgrund, ålder eller profession är slående.

Jag har många års erfarenhet inom digitalisering, projektledning, försäljning, marknadsföring och ledarskap inom turism och IT.

Agneta Söderström, Programansvarig och vice ordförande

När Rom blev ett SWEA chapter 1993 blev jag invald som klubbmästare i styrelsen där Ann-Marie Kjellander var ordförande. Jag minns inte riktigt vad det innebär idag då vi ej har den rollen men jag var med i många år och har även varit vice ordförande .
Då , 1993 , visste åtminstone inte jag att SWEA skulle bli en viktig del av mitt vardagsliv i Rom. Jag fick nya  viktiga vänner som jag aldrig fått om jag enbart fortsatt med mitt italienska liv.
Vår, vi Sweors, gemenskap  är unik -bara  att kunna dela våra  tankar med likasinnade  är viktigare än vi kanske tror? Kontaktnätet är stort och man har glädje av varandras erfarenheter både i familjelivet, affärslivet och privat.

Jag har alltid arbetat inom turism och fortsätter med det – Scandtour-EF-Amicheitalia etc etc. För SWEA försöker jag dra nytta  av min långa erfarenhet inom turism när vi  en liten grupp i styrelsen gör vårt bästa att hitta på program för SWEA.

Margaretha Arnesson, Programansvarig

Margaretha Arnesson Ciotti, född i Sundsvall men har p g a min pappas yrke bott i olika svenska städer under min uppväxt fram till 13 års ålder då min slutliga svenska hemstad blev Piteå. Efter universitetsstudier i Uppsala flyttade jag till Rom 1975 på sommaren, 24 år gammal för att pröva på mitt nya italienska liv med min italienske fästman. I oktober samma år började jag som lokalanställd på svenska ambassadens multilaterala enhet (bevakar verksamheten i och har kontakterna med FN organen i Rom, FAO, WFP och IFAD) och gick i pension i december 2016.

Päivi Lehtikangas, sekreterare

Jag kom till Rom i januari 2019 efter att ha bott 30 år i Sverige dit jag flyttade efter mina jägmästarstudier hemma i Finland. I Sverige bildade jag familj och fick två fina pojkar som nu är stora. Jag har arbetat som forskare, projektledare och utvecklingsledare inom energiområdet med inriktning på förnybar energi, energieffektivisering och hållbarhetsfrågor.

Jag har arbetat ideellt med skolfrågor, konstnärer, landsbygdsutveckling, integration och älskar att använda mina händer och kreativitet för att snickra, odla, göra olika textilhantverk, laga mat osv. Att komma till en helt ny stad är spännande och frågetecken är många. Framför allt är det inte lätt att få arbete om man inte kan språket. Jag fick direkt efter min flytt kontakt med SWEA och fick ett fantastiskt välkomnande. Jag vill bidra med min kompetens till föreningen under min vistelse i Rom. Samtidigt får jag komma in i ett underbart SWEA-gäng och får många nya vänner och gemenskap. Jag är evigt tacksam!

Pia-Marie Nilsson, Medlemsansvarig

Jag kom till Rom 1996 efter 10 år i Tyskland. Jag är operasångerska, ett jobb som gett mig möjligheter att resa och sjunga på många olika ställen i världen och som gjort att jag lätt anpassar mig till nya situationer. Man får ta seden dit man kommer, det är nog mitt motto här i livet.

Jag fick kontakt med Swea för ca 20 års sedan men pga tidsbrist gick jag inte med då. Tack vare en god väns envisa insisterande blev det äntligen av för ca 3 år sedan och det är jag henne evigt tacksam för!!
Nu har jag tagit ytterligare ett steg, att bli medlem i styrelsen. Det känns otroligt spännande att få lite mer insikt i hur det fungerar bakom kulisserna och jag ser mycket fram emot att samarbeta med ”min” styrelse. En grupp fantastiska kvinnor.

Sara Palomberi, Informationsansvarig

Tack vare min kära mor från Värmland och min käre far från Rom föddes jag i Rom. Jag är uppvuxen, studerat och tagit in advokatexamen här. Sedan 2003 är jag verksam på en Internationell advokatfirma i Rom.  Jag brinner för konst, skidåkning, natur och resor. Jag har alltid haft djupa relationer med den svenska kulturen och ser fram emot att fördjupa mitt förhållande med er Sweor i Rom!