Network Menu

Viaggio Nei Fori

Loading Map....

Datum/Tid
Datum - 2018-09-18
19:45 – 22:00

Plats
Foro di Cesare


“Viaggio nel Foro di Cesare”

En ”live resan” genom historien … rösten av Piero Angela, italiensk journalist, författare och TV-presentatör, tillsammans med rekonstruktioner och filmer, åtföljer oss till den del av historien om utgrävningarna som gjorts för att bygga Via dei Fori Imperiali när 1500 arbetare och fabriksarbetare mobiliserades till en oöverträffad operation: raka en helt qvartier till marken för att nå nivån av den antika Rom !
Från resterna av den imponerande Tempio di Venere, byggd efter Julius Caesar seger över Pompeo, återupplever vi livet av tid i Rom, när tjänstemän, plebejer, militär, husmödrar, konsuler och senatorer vandrade under forumets portikaler. Bland de återstående kolumnerna återkommer tavernor, det vill säga, kontor och butiker i forumet.
Besöket återkallar Forumets roll i romarnas liv men även figuren av den mitologiska Julius Caesar.
Tack vare speciella ljudsystem med hörlurar kan vi lyssna på musik, specialeffekter och historien i olika språk (italienska, engelska, franska, ryska, spanska, japanska, tyska och kinesiska).
Missa inte denna unika och spännande upplevelse !
Vi har reserverat 25 biljetter för 11 € .

När: Tisdag den 18 september kl. 19:45
Var: Foro di Cesare – Piazza Foro di Traiano, i närheten av Colonna Traiana
Vilka: Endast Sweor, max 25 stycken
Kostnad: 11 euro för visning på 55 minuter, inkl. hörlurar för guidning. OBS! Bindande anmälan. Vid förhinder måste avgift betalas ändå (vi förskottsbetalar biljetterna).
Sista anmälningsdag: Lördag 8 september kl. 12.
SWEA kontaktperson: Sara Palombieri; tel +39 3475023703; email: avv.sarapalombieri@alice.it