Network Menu

Guidning med Ulla Bovin

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum - 2018-03-03
10:00 – 12:00


Följ med Ulla Bovin upp på Esquilinen

Programmet speglar Ullas önskningar att visa områden i Rom som man ofta går eller åker förbi, men sällan stannar vid för att göra ett besök. Esquilinen är en sådan plats.

Besöken kommer inte vara alltför långdragna och promenaden överstiger förmodligen inte två timmar.

Kl. 10.00 möte framför kyrkan Santa Maria deglia Angeli på Piazza Repubblica. Piazzan med omkringliggande byggnader har mycket att berätta. Vi besöker kyrkan. Vi går vidare förbi Roms opera till St. Maria Maggiore där vi gör ett kort besök och därefter går tillbaka till Museo Nazionale Terme di Diocleziano (OBS! Inträde). Resterna av termerna är imponerande och relativt  välbevarade och har under seklerna annvänts på många olika sätt. Museets samlingar är enorma men Ulla visar endast några få föremål. Här avslutas också turen.
Var: Framför kyrkan Santa Maria deglia Angeli på Piazza Repubblica

När: Lördagen den 3 mars kl. 10.00

Pris: 7 euro inkl. hörlurar (plus inträde 10 Euro till Nationalmuseum i slutet av promenaden, vill man inte gå med in på museet så säger vi hejdå utanför museet)

Anmälan: Sker via gröna knappen i detta mail alternativt via mail till informationswearom@gmail.com

Sista anmälningsdag: senast fredag kl 12 (därefter beställs antal hörlurar)
Vilka: Sweor, Prova-på-Sweor (en prova-på-Swea har inte tidigare gått på något utav våra evenemang utan vill prova på en gång innan hon sedan (om hon vill) blir medlem i vår förening) och Svennar.
Kontakt person: Agneta Söderström, tel. 39 347 3346778