Network Menu

Etnisk middag – syrisk matlagning

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum - 2019-10-28
18:30 – 21:00


Vi samlas till en annorlunda och säkerligen trevlig matlagningskurs i köket som frivilligorganisationen HummusTown har på Via San Domenico Savio 10 (10 minuters promenad från tunnelbanestationen Furio Camillo, linje A).

Kursen börjar kl. 18.30 och avslutas med gemensam måltid tillsammans med personalen. Hela evenemanget beräknas vara slut kl. 21.00.

Priset för matlagningskurs, ett par glas vin att smutta på medan vi står vid spisen och avslutande måltid är 35 euro som oavkortat går till HummusTowns verksamhet.

Förkläde och hårskyddande mössa ingår.

Hummus Town
Hummus Town är namnet på ett projekt som startades 2017 och leds av italiensk/syriska Shaza Saker som bor i Rom och jobbar på FAO. Det var hennes idé att kunna hjälpa syriska flyktingar, som till följd av kriget kommit till Rom, att via kokkonsten få en möjlighet till jobb och försörjning i det nya hemlandet. Shaza Saker är en eldsjäl och tack vare enskilda personers fantastiska insatser och insamlade pengar kunde de så småningom investera i ett eget restaurangkök och då förbättra den cateringservice som med åren vuxit och fått alltfler kunder i Rom. De levererar syrisk mat som falafel, mutabbal (äggplanta och vitlök) hummus m m.
Så småningom föddes också tanken på att ordna matlagningskurser i restaurangköket och få in ytterligare medel till verksamheten den vägen.

Den 28 oktober får vi inte bara lära oss laga mat utan också denna kväll umgås med syriska flyktingar som hittat ett sätt att skapa sig en ny framtid i Rom. Det lär vara ett glatt gäng, enligt Shaza.

Den som är intresserad att veta mer kan gå in på Hummus Towns hemsida www.hummustown.com.

Datum: Måndag 28 oktober
Mötesplats: Via San Domenico Savio 10 (10 minuters promenad från tunnelbanestationen Furio Camillo, linje A)
Kostnad: 35 euro som oavkortat går till HummusTowns verksamhet.
Anmälan: Via den gröna knappen i email-utskicket som kommer närmare inpå.
SWEA kontaktperson: Margareta Arnesson-Ciotti

Bild Pixabay.com