Network Menu

Amerikanska Ambassaden i Rom

Loading Map....

Datum/Tid
Datum - 2018-03-21
11:30 – 13:00

Plats
Amerikanska ambassaden


Besök på Amerikanska ambassaderna

Visste ni att Giambolognas kända skulptur Venus (1583) finns i en av foajéerna på ambassaden? Eller att Drottning Margherita av Savoy hade sitt hem här mellan 1900 och 1926? Under Mussolinis styre (1925-1943) användes de rymliga kungliga rummen som kontor för Nationella Fascistiska Federationen av Bönder.

De amerikanska ambassaderna i Rom har mycket mer historia än så och är därför värt ett besök, inte bara för att få veta om de tre diplomatiska missionerna som finns där idag; Ambassaden till Italien, Ambassaden till Vatikanen och Ambassaden till FN,

Den 21 mars, med samling kl. 11.40 (punktligt) nedanför ambassadområdet på Via Sallustiana, får vi möjlighet att få ta del av en timmes guidning av området som amerikanerna idag besitter och de historiska skatter som de bevarar. Ambassaden utbildar sina egna anställda för att på sin lunchrast kunna berätta om och guida runt på den unika platsen som de jobbar på idag. Turen kommer att ges på engelska.

Var: Via Sallustiana 49, vid gästingången där vakterna står.

När: Onsdagen den 21 mars kl. 11.40 (var i tid, är man inte på plats så går vi in till säkerhetskontrollen utan dig dessvärre)

Pris: 5 euro (jämna pengar samlas in på plats utanför)

Anmälan: Sker via gröna knappen i detta mail alternativt via mail till informationswearom@gmail.com OBS! Ange samma namn som står i ditt pass samt födelsedatum och nationalitet. Endast 10 platser så först till kvarn med din bindande anmälan.

Sista anmälningsdag: senast torsdag den 15 mars
Vilka: Endast Sweor, inga Prova-på-Sweor (en prova-på-Swea har inte tidigare gått på något utav våra evenemang utan vill prova på en gång innan hon sedan (om hon vill) blir medlem i vår förening) eller Svennar denna gång. Har du en särskild anledning till att du vill ha med en partner som inte är Swea, berätta för oss!
Kontakt person: Anna English, tel. +39 348 057 9690

Övrig viktig information: Medtag passet till studiebesöket!! Lämna onödiga elektroniska saker hemma. Du kommer att få lämna ifrån dig din mobiltelefon för förvaring i säkerhetskontrollen under turen. Inga kameror, datorer, bluetooth hörlurar eller annat är heller tillåtet att ta med sig in (men kan förvaras hos vakten). Tänk på att ange samma namn vid anmälan som står i ditt pass, noga bokstaverat.

Varmt välkommen (och igen) glöm inte passet!