Network Menu

Amerikanska ambassaden

Loading Map....

Datum/Tid
Datum - 2018-11-07
11:40 – 13:00

Plats
Amerikanska ambassaden


Besök på Amerikanska ambassaderna

Vårens besök på Amerikanska ambassaden blev så otroligt populärt och då platserna snabbt tog slut anordnar vi nu en ny visning för de som inte kunde gå med vid vårt första besök. Välkomna!

Visste ni att Giambolognas kända skulptur Venus (1583) finns i en av foajéerna på ambassaden? Eller att Drottning Margherita av Savoy hade sitt hem här mellan 1900 och 1926? Under Mussolinis styre (1925-1943) användes de rymliga kungliga rummen som kontor för Nationella Fascistiska Federationen av Bönder.

De amerikanska ambassaderna i Rom har mycket mer historia än så och är därför värt ett besök, inte bara för att få veta om de tre diplomatiska missionerna som finns där idag; Ambassaden till Italien, Ambassaden till Vatikanen och Ambassaden till FN,

Den 7 november, med samling kl. 11.40 (punktligt) nedanför ambassadområdet på Via Sallustiana, får vi möjlighet att få ta del av en timmes guidning av området som amerikanerna idag besitter och de historiska skatter som de bevarar. Ambassaden utbildar sina egna anställda för att på sin lunchrast kunna berätta om och guida runt på den unika platsen som de jobbar på idag. Turen kommer att ges på engelska.
Var: Via Sallustiana 49, vid gästingången där vakterna står.

När: Onsdagen den 7 november kl. 11.40 (var i tid, är man inte på plats så går vi in till säkerhetskontrollen utan dig dessvärre)

Pris: 5 euro (jämna pengar samlas in på plats utanför)