Network Menu

Guidning i EUR 20/11

Map Unavailable

Datum/Tid
Datum - 2018-11-20
10:00 – 12:00


Guidning i EUR (Esposizione Universale di Roma ) den 20 november 2018.

De flesta av Roms tusentals turister hinner inte med, eller tänker över huvud taget inte på,  att ta en avstickare ut till EUR under sin vistelse i den eviga staden.  Många av oss som bor här åker ofta bara igenom stadsdelen utan att stanna för att så snabbt som möjligt komma ut till havet eller kanske gå på någon konsert i Palazzo dello Sport.

Missa därför inte möjligheten att tisdagen den 20 november få upptäcka och lära känna EUR tillsammans med Swean Carin Svantesson Teti. Carin ställer upp som guide och tar oss med på ett par timmars promenad som börjar i parken “Il Giardino delle Cascate”. Vi fortsätter sedan genom andra delar av EUR och får höra om både nytt och gammalt. Framförallt blir det intressant att få höra historien bakom de byggnader som Mussolini lät anlägga till den världsutställning som skulle ha ägt rum i Rom år 1942.  Som bekant blev den aldrig av p g a andra världskrigets utbrott. Området EUR hamnade på nytt i fokus och byggdes ut lagom till Olympiaden i Rom 1960.  Under promenaden passerar vi bl a arkitekten Fuksas berömda verk “Nuvola” som invigdes i direktsändning i TV med pompa och ståt den  29 oktober 2016.

Kom ihåg att det är ganska långa sträckor att gå och att vi hela tiden är utomhus så ta på ordentliga promenadskor och ta med paraply om regnmolnen hänger tunga den dagen.

Eftersom promenaden beräknas ta ca två timmar och några kanske har lust att sitta ner, prata och äta en lätt lunch tillsammans (till självkostnadspris) innan vi skiljs åt,  kommer vi att boka bord på restaurang GECO http://www.gecoroma.it/menu-pranzo/. Ange i din anmälan om du vill delta i lunchen!

 

Datum: Tisdagen den 20 november 2018

Tid: kl. 10.00

Mötesplats: Samling kl. 10.00 utanför Stazione EUR Fermi, längs tunnelbanelinjen B, riktning Laurentina.

Vilka: Swea-medlemmar och Svenner

Kostnad: 5 euro för sweor och 7 euro för svenner (kan tillkomma 1,50-2,00 euro per person om guiden föredrar att använda sig av “whispers” under turen)

Anmälan: Via gröna knappen i detta mail. Ej via Facebook/Messenger. Glöm inte att ange om du vill äta lunch på ristorante GECO.

Varmt Välkommen !!