Network Menu

Styrelsen

Margot Milani Björck, Ordförande

Margot Milani Björck, Ordförande

Margot Milani Björck, Ordförande

Jag har bott i Rom sedan 2008 och studerar antikens kultur och samhällsliv via Göteborgs Universitet. Att vara medlem i Swea Rom ger mig dels ett stort nätverk i Rom med massor av spännande och trevliga kvinnor samt ett fint utbud av aktiviteter att deltaga i. Jag tror att vi ständigt kan utvecklas till det bättre
genom att ha en öppen syn på vilka vi är och vad vi gör och hur det är naturligt att det förändras med tiden. Tror tex att det kan vara dags att starta upp Swea professional även i Rom.

Sedan är det ett fantastiskt globalt nätverk som vi är en del av och det upptäcker man inte minst genom att vara med på regionala- och världsmötena. Jag har suttit med i styrelsen först som annonsansvarig sedan som redaktör och nu som ordförande. Det ger mig stor tillfredställelse att kunna arbeta fram bra programpunkter som uppskattas av Rom Sweorna och sedan har vi faktiskt väldigt roligt på våra styrelsemöten!

 

Linda Lindkvist, Vice Ordförande

Linda Lindkvist, Vice Ordförande


Linda Lindkvist, Medlemsansvarig

Jag kom till Rom för 5 år sedan då jag flyttade hit tillsammans med min italienska sambo. Jag är utbildad civilekonom och har tidigare bott och arbetat i Amsterdam. Min sambo och jag har ett eget företag (förnybar energi) där jag har hand om administrationen och ekonomin.

Jag gick med i SWEA Rom därför att det är viktigt för mig att behålla kontakten med Sverige och våra traditioner och att ha ett svenskt nätverk, SWEA Rom erbjuder det. Vi firar högtider, pratar svenska och inte minst delar med oss av våra erfarenheter. Jag tycker om gemenskapen och det stöd som den erbjuder. Jag tror att SWEA Rom kan bli ännu bättre genom att vi utökar samarbetet med våra avdelningar världen över. Att vi lär oss att ta vara på det fantastiska nätverk som SWEA är.

Jag sitter mitt andra år i styrelsen och är medlemsansvarig och vice ordförande. Styrelsearbetet är intressant och givande och vi har alltid fantastiskt roligt när vi ses.

Anna-Karin Månsson

Anna-Karin Månsson


Anna-Karin Månsson, Sekreterare och Vice ordförande

Jag har bott utomlands i 15 år, tidigare i Kalifornien men sen 5 år i Rom.
Jag arbetar med ekonomi på en biståndsorganisation och fritiden tillbringar jag bäst med min familj – min italienske sambo och vår son som är 3 1/2 år.
Detta blir mitt tredje år i SWEA. I år ser jag inte bara framemot att ta del av alla trevliga aktiviteter utan också att sitta med i styrelsen och på så sätt bidra ytterligare lite till en fantastisk organisation som SWEA är.

Annika Andersson, kassör

Annika Andersson, kassör


Annika Andersson, Ekonomiansvarig

Annika bor i Rom sedan många år och är vår klippa som håller koll på ekonomin.

Johanna Wamfors

Johanna Wamfors


Johanna Wamfors, Informationsansvarig

Johanna är ny i styrelsen för i år och tar hand om informationsutskick till medlemmarna, samt anmälningar till programpunkterna på adressen swea_rom(Replace this parenthesis with the @ sign)yahoo.it.

Malena Hessel

Malena Hessel


Malena Hessel, Programansvarig

Jag flyttade till Rom 2011 och jag jobbar som Sverigefrämjare på ambassaden. Jag har bott i Italien även vid ett tidigare tillfälle, 2001- 2003 studerade jag i Perugia. Jag gick med i SWEA Rom för att lära känna andra svenska kvinnor och för att skapa mig ett nätverk i staden. Det har jag aldrig ångrat! SWEA är en fantastisk förening med kvinnor i alla åldrar och med olika erfarenheter. I styrelsen är jag programansvarig vilket innebär att jag sätter ihop programmet efter att vi i styrelsen tillsammans bestämt vilka aktiviteter det ska innehålla. Jag tycker det är viktigt att organisera programpunkter som passar alla åldersgrupper och att vi i SWEA ser till att ta hand om våra nya medlemmar så att de känner sig välkomna. Viktigt också att ständigt utvecklas och vara öppna för förändringar.

Eva Bruce Vettese

Eva Bruce Vettese


Eva Bruce Vettese, Annonsansvarig

Jag är personalchefen från Göteborg som sa upp mig och sadlade om till bondmora och flyttade till Toscana för fem år sedan. Vi bor på landet på olivgården Residenza Cornino utanför Castellina in Chianti (SI). Våra vuxna döttrar med familjer bor utomlands. Jag sysslar med att göra olivolja, hyra ut semesterlägenheter, arrangerar resor och exporterar italienska delikatesser och viner till Sverige. Det här är mitt första år i styrelsen för SWEA Rom. Jag ser framemot roliga och inspirerande månader framöver.

Swea är en fin plattform för nätverk- och kompetensmöten, det finns så mycket erfarenhet här bland alla medlemmar. Allt från att vara ung och nyinflyttad till att ha levt över 50 år i Italien. Det är viktigt att ta vara på. Att delta i Swea´s arbete och evenemang är att känna en liten del av Sverige i Italien. Ambassadör R Jacoby sa på årsmötet att Swea Rom kanske nu kan utvidgas och kallas Swea mittItalien eller Swea centralaItalien.Det är en intressant utvecklingsidé för att rekrytera fler medlemmar till Swea.

Maria Enqvist

Maria Enqvist


Maria Enqvist, Redaktör Colosseum

Jag arbetar som fotograf , jag har eget företag som jag driver sedan 15 år. Jag kom till Italien 1989 efter gymnasiet. Jag gick med i Swea för drygt ett år sedan och blev invald i styrelsen för att ta över som redaktör. Att arbeta med Colosseum är spännande och lärorikt och jag hoppas att jag kan bidra med mina yrkeserfareheter i arbetet med tidningen. Jag hoppas att vi tillsammans kan göra en tidning som är rolig att läsa!

Swea är en unik förening, ett spännande nätverk som skapar en rolig gemenskap. Det finns massor av intressanta kvinnor i denna förening som alla gör olika saker på jobbet och på sin fritid och dessutom finns det medlemmar i olika åldrar vilket skapar intressanta möten. Swea ger sina medlemmar stor frihet att påverka och skapa en levande förening. En del har mycket tid, andra mindre, det viktiga är att det skall vara positivt och givande att dela denna gemenskap.

Susanna Tavazzi, Webbansvarig

 

 

Agneta Söderström, Programansvarig


 

Anna Grind, Programansvarig