Network Menu

Styrelsen

Anna Grind, Ordförande

Jag kom till Rom för första gången hösten 2007 och blev sedan kvar. Jag är utbildad dansare vid Balettakademien i Stockholm men har sedan några år tillbaka bytt till kontorsliv på ett företag inom human resources branschen.

Jag kom i kontakt med SWEA när jag aktivt började söka efter andra svenskor i Rom i och med att jag blivit mamma. Jag har varit med i SWEA Rom i totalt två år, inne på det tredje. I styrelsen har jag varit med i ett år som programansvarig och sedan 2017 är jag ordförande vilket jag känner mig otroligt hedrad över. Jag tror starkt på och jobbar efter SWEAs ledord: Världsvid vänskap, Global Kompetens och Lokalt stöd.

Anna-Karin Månsson

Anna-Karin Månsson, Sekreterare och Vice ordförande

Jag har bott utomlands i 17 år, tidigare i Kalifornien men sen 7 år i Rom.

Jag arbetar med ekonomi på en biståndsorganisation och fritiden tillbringar jag bäst med min familj – min italienske sambo och våra två söner.

Detta blir mitt femte år i SWEA och jag sitter mitt tredje år i styrelsen. Styrelsearbetet är intressant och givande och vi har alltid roligt när vi ses. SWEA är ett fantastiskt nätverk både lokalt här i Rom och världen över och jag ser fram emot ett år med trevliga aktiviter och möten med gamla och nya Sweor.

Maria Mellgren

Maria Mellgren, Medlemsansvarig

Annika Andersson, kassör
 

Annika Andersson, Ekonomiansvarig

Jag kom ner till Rom för att lära mig italienska för över 25 år sedan, men blev kvar här i den eviga staden. Har jobbat med allt möjligt, och sitter sedan 12 år på kontoret i en liten italiensk firma, där jag jobbar med allt från offentliga upphandlingar till rent administrativa och organisatoriska uppgifter.

Fritiden tillbringar jag bäst i goda vänners lag, eller med en god bok, allra helst på min stora och gröna terrass – om vädret tillåter.

Jag har sedan flera år det stora förtroendet att få vara SWEA Roms kassör. En mer informell roll som jag har tack vare min personlighet och erfarenhet inom SWEA är att jag har bra koll på vad man får och inte får göra inom organisationen och således den man vänder sig till för frågor. SWEA är en fantastisk förening, både lokalt och över hela världen, med många intressanta kvinnor i alla åldrar, och det är jättekul att få vara en del av detta.

Johanna Wamfors

Johanna Wamfors

Eva Bruce Vettese

Eva Bruce Vettese, Annonsansvarig

Vi bor sedan 6 år på den toscanska landsbygden och driver agriturismo Residenza Cornino utanför Castellina in Chianti, Siena. Våra vuxna döttrar med familjer bor i Sverige . Jag sysslar med att göra olivolja, hyra ut semesterlägenheter här på gården och arrangerar resor.

Det här är mitt tredje år i styrelsen för SWEA Rom. Det är inspirerande eftersom Swea är en fin plattform för nätverk- och kompetensmöten. Det finns så mycket erfarenhet här bland alla medlemmar. Allt från att vara ung och nyinflyttad till att ha levt över 50 år i Italien. Det är viktigt att ta vara på. Att delta i Swea´s arbete och evenemang är att känna en liten del av Sverige i Italien.

Maria Enqvist

Maria Enqvist, Redaktör Colosseum

Jag arbetar som fotograf , jag har eget företag som jag driver sedan 15 år. Jag kom till Italien 1989 efter gymnasiet. Jag gick med i Swea för drygt ett år sedan och blev invald i styrelsen för att ta över som redaktör. Att arbeta med Colosseum är spännande och lärorikt och jag hoppas att jag kan bidra med mina yrkeserfareheter i arbetet med tidningen. Jag hoppas att vi tillsammans kan göra en tidning som är rolig att läsa!

SWEA är en unik förening, ett spännande nätverk som skapar en rolig gemenskap. Det finns massor av intressanta kvinnor i denna förening som alla gör olika saker på jobbet och på sin fritid och dessutom finns det medlemmar i olika åldrar vilket skapar intressanta möten. Swea ger sina medlemmar stor frihet att påverka och skapa en levande förening. En del har mycket tid, andra mindre, det viktiga är att det skall vara positivt och givande att dela denna gemenskap.

Agneta Söderström

Agneta Söderström, Programansvarig

När Rom blev ett SWEA chapter 1993 blev jag invald som klubbmästare i styrelsen där Ann-Marie Kjellander var ordförande. Jag minns inte riktigt vad det innebär idag då vi ej har den rollen men jag var med i många år och har även varit vice ordförande .
Då , 1993 , visste åtminstone inte jag att SWEA skulle bli en viktig del av mitt vardagsliv i Rom. Jag fick nya  viktiga vänner som jag aldrig fått om jag enbart fortsatt med mitt italienska liv.
Vår, vi Sweors, gemenskap  är unik -bara  att kunna dela våra  tankar med likasinnade  är viktigare än vi kanske tror? Kontaktnätet är stort och man har glädje av varandras erfarenheter både i familjelivet, affärslivet och privat.
Jag har alltid arbetat inom turism och fortsätter med det – Scandtour-EF-Amicheitalia etc etc. För SWEA försöker jag dra nytta  av min långa erfarenhet inom turism när vi  en liten grupp i styrelsen gör vårt bästa att hitta på program för SWEA.

 

Malin Agn, Informations & Programansvarig

Jag heter Malin Agn och flyttade med min familj till San Giovanniområdet i Rom i början av januari i år. Jag är informationsansvarig i SWEA Roms styrelse och skickar ut information och tar emot dina anmälningar till våra programpunkter. I Sverige bor vi i Birkastan, Stockholm med landställe i Sandviken. Vi är i Rom då min man, som är militär, arbetar med immigrantsituationen på Medelhavet. Vi har tidigare även bott i London pga hans arbete. Själv är jag egentligen projektledare och kommer senast från Friends Arena och Sweden International Horse Show. Innan dess arbetade jag med Äldrekontakts insamlingsgala ”Tillsammans mot ensamhet”. Fantastiskt roliga projekt båda två.

Josefin Persson, Programansvarig

Att vara med i Swea är det perfekta sättet att knyta nya kontakter samt att hålla liv i svenska traditioner och att dessutom ha mycket roligt tillsammans med fantastiska svenska kvinnor.

För mig är det mycket givande och roligt att få vara med i SWEAs styrelse som en i gruppen utav programansvariga där vi kommer att erbjuda er många spännande och roliga events framöver.

Margaretha Arnesson, Programansvarig

Margaretha Arnesson Ciotti, född i Sundsvall men har p g a min pappas yrke bott i olika svenska städer under min uppväxt fram till 13 års ålder då min slutliga svenska hemstad blev Piteå. Efter universitetsstudier i Uppsala flyttade jag till Rom 1975 på sommaren, 24 år gammal för att pröva på mitt nya italienska liv med min italienske fästman. I oktober samma år började jag som lokalanställd på svenska ambassadens multilaterala enhet (bevakar verksamheten i och har kontakterna med FN organen i Rom, FAO, WFP och IFAD) och gick i pension i december 2016.

 

Suzanne Tollin, Webbansvarig, rådgivare

Jag är webbansvarig för SWEA Rom och kommer hantera vår hemsida.

Jag flyttade från Tyresö till Rom 1 augusti 2017, tillsammans med min man som är militär och stationerad här. Vi har tidigare varit bosatta i London med anledning av hans arbete.

I Sverige har jag jobbat som Logistic coordinator, senast kommer jag från CellMark Metals och tidigare har jag lång erfarenhet av export inom tillverkningsindustrin på Colfax Fluid handling.

Som nykomling i Rom ser jag fram emot att delta i SWEA aktiviteter och att knyta nya kontakter.