Network Menu

Aperitivo på La Zanzara

Trevligt sällskap och goda drinkar blev det den 27 april då 7 ”gamla” och 2 nya Sweor träffades för en aperitivo på trendiga La Zanzara i Prati. Utmärkt sätt att ses på ett enkelt sätt och med allt det vi Sweor har att prata om så är det definitivt något att upprepa ofta!

Fortsätt läsa

Glöggfest

  Almanackan säger 1:e december och SWEA Rom startar julmånaden med traditionsenlig glöggfest på Svenska Institutet. Riktigt härlig julkänsla på årets glöggkväll! Stort tack till alla som kom och till alla de som hjälpte till innan och efter.

Fortsätt läsa

Villa Farnesina

  14 Sweor (och en Svenne) besökte Villa Farnesina. Carin Svantesson-Teti guidade oss i denna fantastiska byggnad ritad av arkitekten Baldassare Peruzzi åt bankiren Agostino Chigi i början av 1500-talet. Vi fick se underbara målningar av bl.a. Rafael och Sebastiano del Piombo samt höra Carins fascinerande och målande berättelser kring vad de föreställer och symboliserar. Och tänk […]

Fortsätt läsa

”100 Presepi”

Krubbutställningen ”100 PRESEPI” invigdes 24 november vid Santa Maria del Popolo basilikan. Även i år har Svenska kyrkan i Rom i samarbete med SWEA Rom presenterat en svensk krubba framställd av Jaya Roos och scenen är sammanställd av något som kallas för ”bibliska figurer”, gestalter som skapas gemensamt i församlingen för att pedagogiskt kunna gestalta […]

Fortsätt läsa

Bibliotekskväll

Tack Ann-Charlotte och alla närvarande för en trevlig bibliotekskväll! Härlig kväll med vårt fantastiska SWEA bibliotek hos Ann-Charlotte. Böckerna på bilden är dock hennes men vi har mer än 500 böcker som är våra. Vilken skatt! Kvällen avslutades med restaurangbesök i det goda sällskapet. Tack alla som kom!

Fortsätt läsa

Luciatåg med de svenska skolbarnen

Svenska skolföreningen i Rom ordnar traditionsenligt luciatåg med de svenska skolbarnen. Lördagen den 10:e december kl. 17.00 i San Bellarmino kyrkan, Piazza Ungheria, Rom. Biljetter köpes under Svenska kyrkans julbasar fredag 25 och lördag 26 november. (Bilden är från förra årets konsert.)

Fortsätt läsa